Fynheims och Hus Eld's historia

Fynheim och hus Eld’s historia är nära sammansvetsade, för Stormländerna må vara tusentals år gamla, men före hus Eld var Fynheim där det laglösa och vilda norr började, där gränsen mellan stormländernas slut och Vildlands början nästan inte gick att urskilja.

Fynheim bestod av en rad svaga och splittrade jarl dömen som när de inte var upptagna med att slå tillbaka det senaste av härjningståg av arker och brotar omedelbart gav sig på varandra.

Därför var Fynheim också en konstant källa till oro till för de andra stormländerna, ty så fort en Jarl växte sig stark nog bjöd traditionen att man begav sig på härjningståg, och dessa kunde lika gärna gå över de andra länderna som de lokala jarlarna.

Så var historien, tills Edric Eld stöpte om landet i drakars vingslag, eld och blod. Ur askan av Edric’s krig föddes Fynheim. Han grundlade huvudstaden Magnerym, efter sin yngste son, han enade de jarlar han inte dödat i kriget. Och han enade folket under Storme. (Gerbanis religionen). Det var under Edric som eder vart Fynheims lagar, det var då hirdarna började tatuera in sina eder till klanerna och husen de tjänade, det var då det skapades ordning ur det kaos som varit. Det var då Fynheim föddes.

I nästan 40 år styrde Edric över det nya Fynheim, med sin drake Sot, sin yxa Glipner och sina hamnskiftande krigare vid sin sida så visade han också snart att Fynheim inte längre var ett lätt bytte för Jarlar och kungar från de andra stormländerna.

Detta var för 10 mansåldrar sedan, 10 generationer av Edric Eld’s blod har styrt Fynheim sedan dess, tills nu, när alla av Eldens Hus försvunnit, utom en…

Fynheims och Hus Eld's historia

Masks goes Vildhjarta Gabriehl Gabriehl